Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска понеделник, 10 август 2020 година, 224-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 142 дена.

Скопје, 10 август 2020 (МИА) – Денеска понеделник, 10 август 2020 година, 224-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 142 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 36 минути, а ќе зајде во 19 часот и 41 минута.

Денов трае 14 часа и 5 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 23 часот и 8 минути, а ќе зајде во 12 часот и 2 минути.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close