Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска недела, 9 август 2020 година, 223-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 143 дена.

Скопје, 9 август 2020 (МИА) – Денеска недела, 9 август 2020 година, 223-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 143 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 35 минути, а ќе зајде во 19 часот и 43 минути.

Денов трае 14 часа и 8 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 22 часот и 45 минути, а ќе зајде во 11 часот и 3 минути.

Back to top button
Close
Close