Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 27 март 2020 (МИА) – Денеска е петок, 27 март 2020 година, 87-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 279 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 26 минути, а ќе зајде во 17 часот и 53 минути.

Денов трае 12 часа и 27 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 7 часот и 4 минути, а ќе зајде во 20 часот и 52 минути.

Back to top button
Close
Close