Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 11 август 2020 (МИА) – Денеска вторник, 11 август 2020 година, 225-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 141 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 37 минути, а ќе зајде во 19 часот и 40 минути.

Денов трае 14 часа и 3 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 23 часот и 35 минути, а ќе зајде во 13 часот и 2 минути.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close