Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска петок, 7 август 2020 година, 221-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 145 дена.

Скопје, 7 август 2020 (МИА) – Денеска петок, 7 август 2020 година, 221-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 145 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 32 минути, а ќе зајде во 19 часот и 45 минути.

Денов трае 14 часа и 13 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 22 часот, а ќе зајде во 9 часот и 4 минути.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close