Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 30 јули 2020 (МИА) – Денеска четврток, 30 јули 2020 година, 213-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 153 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 24 минути, а ќе зајде во 19 часот и 55 минути.

Денов трае 14 часа и 31 минута.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 16 часот и 32 минути, а ќе зајде во 1 часот и 14 минути.

Back to top button
Close
Close