Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 4 август 2020 (МИА) – Денеска вторник, 4 август 2020 година, 218-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 148 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 29 минути, а ќе зајде во 19 часот и 49 минути.

Денов трае 14 часа и 20 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 20 часот и 42 минути, а ќе зајде во 5 часот и 55 минути.

Back to top button
Close
Close