Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска понеделник, 27 јули 2020 година, 210-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 156 дена.

Скопје, 27 јули 2020 (МИА) – Денеска понеделник, 27 јули 2020 година, 210-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 156 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 21 минута, а ќе зајде во 19 часот и 58 минути.

Денов трае 14 часа и 37 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 12 часот и 57 минути и нема да зајде ова деноноќие.

Back to top button
Close
Close