Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска недела, 26 јули 2020 година, 209-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 157 дена.

Скопје, 26 јули 2020 (МИА) – Денеска недела, 26 јули 2020 година, 209-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 157 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 21 минута, а ќе зајде во 19 часот и 59 минути.

Денов трае 14 часа и 38 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 11 часот и 44 минути, а ќе зајде во 23 часот и 35 минути.

Back to top button
Close
Close