Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 15 јули 2020 (МИА) – Денеска среда, 15 јули 2020 година, 198-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 168 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 11 минути, а ќе зајде во 20 часот и 7 минути.

Денов трае 14 часа и 56 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 1 часот и 7 минути, а ќе зајде во 15 часот и 14 минути.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close