Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска сабота, 11 јули 2020 година, 194-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 172 дена.

Скопје, 11 јули 2020 (МИА) Денеска сабота, 11 јули 2020 година, 194-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 172 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 8 минути, а ќе зајде во 20 часот и 10 минути.

Денов трае 15 часа и 2 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 23 часот и 57 минути, а ќе зајде во 11 часот и 16 минути.

Back to top button
Close
Close