Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска четврток, 9 јули 2020 година, 192-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 174 дена.

Скопје, 9 јули 2020 (МИА) Денеска четврток, 9 јули 2020 година, 192-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 174 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 6 минути, а ќе зајде во 20 часот и 11 минути.

Денов трае 15 часа и 5 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 23 часот и 10 минути, а ќе зајде во 9 часот и 14 минути.

Back to top button
Close
Close