Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 1 јули 2020 (МИА) – Денеска е среда, 1 јули 2020 година, 184-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 182 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 1 минута, а ќе зајде во 20 часот и 13 минути.

Денов трае 15 часа и 12 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 16 часот и 19 минути, а ќе зајде во 2 часот и 2 минути.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close