Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 30 јуни 2020 (МИА) – Денеска е вторник, 30 јуни 2020 година, 183-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 183 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 1 минута, а ќе зајде во 20 часот и 13 минути.

Денов трае 15 часа и 12 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 15 часот и 6 минути, а ќе зајде во 1 часот и 31 минута.

Back to top button
Close
Close