Астрономски календар

Астрономски каландар

Денеска понеделник, 7 септември 2020 година, 252-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 114 дена.

Скопје, 7 септември 2020 (МИА) – Денеска понеделник, 7 септември 2020 година, 252-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 114 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 5 минути, а ќе зајде во 18 часот и 58 минути.

Денов трае 12 часа и 53 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 21 часот и 36 минути, а ќе зајде во 10 часот и 52 минути.

Back to top button
Close
Close