Астрономски календар

Астронмски календар

Скопје, 16 јануари  2020 (МИА) – Денеска е четврток, 16 јануари 2020 година, 16-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 350 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 59 минути, а ќе зајде во 16 часот и 27 минути.

Денов трае 9 часа и 28 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 23 часот и 13 минути, а ќе зајде во 10 часот и 41 минута.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close