0_Магазин.ПорталНаука и технологија

Астронаутка порасна за пет сантиметри

Американската астронаутка Ен Меклејн, која е на мисија на Меѓународната вселенска станица (МВС), тврди дека нејзиниот костим веќе не ѝ е точен, односно мерењата утврдиле дека таа е пет сантиметри повисока од денот кога пред три месеци пристигнала на МВС.

Back to top button
Close
Close