0_Магазин.ПорталСемејство

Археологија: Бебињата и во праисторијата имале цуцли, шишиња и играчки

Меѓународен тим археолози пронајдоа ќерамички предмети во детски гробници во Германија. Во три сада имало и остатоци од животинско млеко - од крави, кози и овци. Најстариот од тие садови датира од бронзената ера, т.е. е направен пред повеќе од 7.000 години.

Back to top button
Close
Close