Политички партии

Јанушев: Ветуваме многу работа и ангажирање на сите расположливи капацитети

Продолжуваме со посета на населените места во рамки на акцијата која што ја најавивме и која ја спроведуваме каде што ги посетуваме буквално, буквално сите населени места.

Скопје, 8 февруари 2020

Продолжуваме со посета на населените места во рамки на акцијата која што ја најавивме и која ја спроведуваме каде што ги посетуваме буквално, буквално сите населени места.

Денес сме во Виница и виничко, овде во Истибања и ќе ги посетиме населените места Јакимово и Градец. Разговараме со граѓаните и едноставно можеме само да потврдиме во која состојба, во какви услови живеат. Условите се повеќе од лоши, условите се катастрофални, а за тоа има само еден виновен. Еден човек е крив за сите овие работи, негативни кои што се случуваат во Република Македонија и тој човек има име и презиме. Тој човек е Зоран Заев.

Од она што имав прилика денеска да го видам и од разговорите со граѓаните дефинитивно можам уште еднаш да потврдам дека поразот кој што следува на СДСМ и Зоран Заев на 12 Април е неминовен.

Граѓаните укажаа на буквално очајно лошите услови за живот. Она што ниту локалната, но ниту централната власт не мрднала со мал прст да ги подобри, да создаде подобри услови за живот. Сето тоа ќе се промени после 12 Април. Ветуваме многу работа, оставање буквално на сите наши капацитети на располагање. Обновата дефинитивно доаѓа после 12 Април во нашата држава.

Игор Јанушев, генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ

___________________________________________________________
МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Back to top button
Close
Close