0_Македонија.ПорталПолитика

Јанмаат: Верувам дека Северна Македонија ќе добие датум за преговори

Се надеваме дека Република Северна Македонија во октомври ќе добие датум за преговори со ЕУ. Треба да почекаме, но јас верувам дека тоа ќе се случи, изјави Фрек Јанмаат, Раководител на секторот за економски работи и прекугранична соработка на ЕУ Делегацијата во РСМ на денешната панел дискусија посветена на проектот еднаков пристап за ефективна правда.

Back to top button
Close
Close