0_Maqedoni.Portal0_Web_AktualeKronikëKronikë.PortalPolitikë

Ankesa e Koçanit anulohet, duhet të paraqitet menjëherë në burg

Këshilli Penal i Gjykatës Themelore Penale - Shkupi hodhi poshtë ankesën e Sead Koçan si të pabazuar dhe e pranoi vendimin e gjykatësit duke shqiptuar një dënim me të cilin shqiptohet dënimi me burg menjëherë.

Shkup, 30 korrik 2019 (MIA) – Këshilli Penal i Gjykatës Themelore Penale – Shkupi hodhi poshtë ankesën e Sead Koçan si të pabazuar dhe e pranoi vendimin e gjykatësit duke shqiptuar një dënim me të cilin shqiptohet dënimi me burg menjëherë.

“Këshilli Penal i Gjykatës Themelore Penale – Shkup, duke vepruar me ankesë të ngritur kundër vendimit të gjykatësit për ekzekutimin e sanksioneve duke refuzuar kërkesën për shtyrjen e ekzekutimit të dënimit me burg të një prej personave të dënuar, në lëndën  K.br. 1459/17 të Prokurorisë e emërtuar si  “Trust”, pasi mori të gjithë dokumentacionin në lidhje me ankimimin, zhvilloi një seancë publike më 26.07.2019,” citohet në njoftimin e Gjykatës.

Pas shqyrtimit dhe vlerësimit të ankesës, siç thuhet në njoftim, Këshilli miratoi një vendim që rrëzonte ankimin si të pabazuar dhe afirmoi vendimin e gjykatësit për vendosjen e sanksioneve, sipas të cilit personi i dënuar duhet të vuajë menjëherë dënimin me burg, dhe vendimi i  Këshillit do t’i dërgohet palëve me shkrim dhe i përshpejtuar.

Biznesmeni Sead Koçan u dënua me gjashtë vjet burg me aktgjykim të shkallës së parë në çështjen “Trust”, ndërsa Gjykata e Apelit e Shkupit në mars e uli dënimin në katër vjet dhe tetë muaj. Koçan u dënua për manipulim me një tender nga ELEM prej 17 milionë eurosh.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close