0_Македонија.ПорталПолитика

Ангеловска: Со членството во НАТО поголеми инвестиции и пораст на економијата

Северна Македонија ќе има голем бенефит од членството во НАТО. Пред сѐ, политичка стабилност, сигурност и економски придобивки, нагласи министерката за финансии Нина Ангеловска на вечерашната трибина во Прилеп насловена: „Улогата на бизнис-заедницата во градењето цврсти партнерства со НАТО сојузниците“. На трибината, односно панел-дискусијата што ја организира невладината „Мост“ учествуваа младите и претставниците од бизнис заедницта. Панел дискусијата е во организација на Инфо-центарот за евроатлантски интеграции кој организира Караван низ неколку градови во државата.

Back to top button
Close
Close