БизнисБизнис.ПорталЕкономија

Ангеловска-Бежоска: Соработката меѓу Народната банка и ММФ на високо ниво

Народната банка постигна значајни резултати во унапредувањето на своето работење со поддршка на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ). Со спроведувањето низа проекти поддржани од ММФ, монетарната политика на земјата достигна ниво што е високо оценето од страна на меѓународните институции. Очигледно е дека соработката меѓу Народната банка и ММФ е успешна.

Back to top button
Close
Close