BotëBotë.PortalSvet.Slajder

Analizë: Numri i rasteve të vdekjes në SHBA nga Kovid-19 mund të jetë mbi 220.000 në nëntor

Projekti më i ri për modelim e rrit numrin e rasteve të vdekjes nga Kovid-19 në SHBA, por ekipi hetues sugjeron se përdorimi universal i maskave mund t'i shpëtojë 40.000 jetë nga tani deri në nëntor.

Uashington, 15 korrik 2020 (MIA) – Projekti më i ri për modelim e rrit numrin e rasteve të vdekjes nga Kovid-19 në SHBA, por ekipi hetues sugjeron se përdorimi universal i maskave mund t’i shpëtojë 40.000 jetë nga tani deri në nëntor.

Numri i rasteve të vdekjes është 136.000 por kjo shifër në shtet mund të arrijë 151.000 deri më 1 gusht dhe 157.000 deri më 8 gusht, sipas mesatares së modeleve të 23 grupeve hetimore në SHBA.

Të dhënat i publikoi ekipi hetues i Universitetit në Masaçusets në emër të Qendrave për kontroll dhe parandalimin e sëmundjeve (CDC).

Para një jave, ky numër ishte 147.000 raste të vdekjes më 1 gusht.

“Kalifornia, Florida dhe Teksasi, tre shtetet më të banuara në SHBA do t’i shënojnë një mijë raste të reja të vdekjes gjatë katër viteve të ardhshme në krahasim me katër vitet e kaluara”, tha profesori Nikolas Rajh.

Analizat e Universitetit në Uashington shkojnë më tej dhe parashohin 224.000 raste të vdekjes më 1 nëntor por shifra mund të jetë më e vogël për rreth 40.000 nëse 95 për qind e amerikanëve nuk dalin nga shtëpitë dhe mbajnë maska mbrojtëse.

 

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close