0_Македонија.ПорталОпштество

Анализа: Медиумите во изборната кампања во 2020 година покажаа тежнеење за промоција на мажите

Медиумското покривање на изборната кампања за предвремените парламентарни избори во 2020 година покажа забележително тежнеење кон промоција на мажите – кандидати за пратеници и машкиот поглед за случувањата околу изборите во однос на жените. Ова е еден од заклучоците на анализата за претставување на жените и мажите во вестите на националните телевизии, во изборната кампања минатата година, подготвена од Институтот за демократија „Социетас цивилис“, презентирана на денешниот јавен состанок на АВУМ.

Back to top button
Close
Close