ЕвропаЕвропа.Портал

Амнести Интернешнл ги осуди постапките на полицијата и судот против демонстрантите во Франција

Според извештај на Амнести Интернешнл за 2018-2019 година, повеќе од 40.000 демонстранти во Франција биле осудени врз основа на „многу нејасни законски одредби“.

Back to top button
Close
Close