Дописници СветСветСвет.Портал

Американскиот Врховен суд расправа за судбината на децата на нелегалните имигранти во САД

Редица од стотици лица се создаде синоќа пред Врховниот суд на САД, каде денеска се разгледува уставноста на ДАКА, програма усвоена од претходната администрација со која стотици илјади деца на нелегалните имигранти во САД избегнаа депортација и добија работна дозвола

Back to top button
Close
Close