0_Web_АктуелноSvet.SlajderСветСвет.Портал

Американскиот долг во 2050 година е проектиран на 195 отсто од БДП-то

Пандемијата на коронавирусот во наредниот период ќе ги влоши долгорочните фискални перспективи на САД, а јавниот долг во 2050 година би можел да биде речиси двојно поголем од Бруто домашниот производ (БДП), соопшти независниот институт ЦБО.

Back to top button
Close
Close