Biznis.SlajderБизнисБизнис.Портал

„Алкалоид“ со инвестиции од над 1,1 милијарда денари и со 175 нови вработувања во периодот јануари-септември годинава

Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари-септември 2020 година, продажбите достигнуваат 6.900.199.436 денари, што е за девет отсто повеќе во споредба со истиот период од минатата година. Вкупните консолидирани продажби, пак, достигнуваат 8.929.099.884 денари, што е за осум отсто повеќе во споредба со истиот период од минатата година, соопшти компанијата Алкалоид АД Скопје.

Back to top button
Close
Close