Политички партии

Алијанса за Албанците: За ДУИ, правдата станува селективна кога ќе бидат погодени нивните инкриминирани функционери

Оваа пресуда ја потврдува криминализацијата и манипулацијата со изборниот процес и процесите на ДУИ во минатото и сведочи какви кандидати за пратеници кандидираат кои мора да одговорат пред правосудните органи со цел да избегаат од правдата и Ејуп Халими не е единствениот случај.

Скопје, 31 март 2020

Ја поздравуваме одлуката на судот во пресрет на предвремените парламентарни избори; добредојден сигнал за слободни избори.

Оваа пресуда ја потврдува криминализацијата и манипулацијата со изборниот процес и процесите на ДУИ во минатото и сведочи какви кандидати за пратеници кандидираат кои мора да одговорат пред правосудните органи со цел да избегаат од правдата и Ејуп Халими не е единствениот случај.

Посакуваме оваа пресуда да не биде во форма на одлуки само за да се освојат бодови во борбата против корупцијата во однос на ЕУ, каде одредени политички фигури се казнети во прв степен за да се остави впечаток дека се бориме против корупцијата, само за подоцна да бидат амнестиран.

За ДУИ, правдата станува селективна кога ќе бидат погодени нивните инкриминирани функционери, додека со десетици монтирани албански политички процеси и илјадници години затвор за сите заедно собрани за нив е правда.

Алијанса за Албанците

_________________________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close