ЕвропаЕвропа.Портал

„Алијанц“: „Поплавата на векот“ ќе нè чини 500 милиони евра

Сè повеќе осигурителни компании ги објавуваат своите проценки за износот на штетите предизвикани од поплавите кои ја зафатија Германија по силното невреме. Лидерот на пазарот „Алијанц“ го посочи вкупниот износ од над 500 милиони евра што групата очекува да им ги исплати на погодените клиенти.

Back to top button
Close
Close