БизнисБизнис.ПорталЕкономија

АХВ: Колењето свињи да се врши крајно внимателно со преземање на сите безбедносни мерки

Агенцијата за храна и ветеринарство апелира во услови на максимално подигнати безбедносни мерки за заштита од појава и ширење на вирусот на болеста африканска свинска чума во нашата земја и интензивирање на активностите на колење свињи во селските домаќинства тоа да се изврши крајно внимателно, со преземање сите безбедносни мерки пред, за време, по колењето, конфекционирањето и подготовката на месото.

Back to top button
Close
Close