КултураКултура.ПорталКултура.Слајдер

Агенција за филм: Поддршка за долгометражни играни филмови на Косара Митиќ и Марјан Гавриловски

Агенцијата за филм денеска ги соопшти резултатите од првиот рок од мартовскиот конкурс за поддршка на филмските проекти за 2021 година. Поддршка за реализација на мнозински долгометражни филмови добија дебитантските проекти на режисерката Косара Митиќ за проектот „19“ во продукција на „Црна мачка продукција“ и режисерот Марјан Гавриловски за „Мравките владеат со светот“ во продукција на „Тајм лапс“.

Back to top button
Close
Close