0_Македонија.ПорталПолитика

Џафери: Покрај правото на употреба на јазикот, да се води сметка и за чување, промоција и развој на неговите стандарди

Претседателот на Собранието Талат Џафери денеска се обрати на продолжувањето на Обуката за превод и толкување, организирана од Агенцијата за примена на јазикот на РСМ, која треба да помогне за надминување на предизвиците со кои се соочуваат преведувачите во секојдневната работа и решавање на унифициран начин, со изедначена административна терминологија.

Back to top button
Close
Close