0_Magazinë.PortalUdhëtime

Aeroplan supesonik komercial Eks-vi-1 i gatshëm për test-fluturime

Pas më shumë se 50 vjet  nga fluturimi i parë i Konkord, përgatitet  aeroplan i ri supersonik komercial. Bëhet fjalë për prototip të kompanisë "Bum supersonik" nga Denver, SHBA.

Denver, 14 korrik 2020 (MIA) – Pas më shumë se 50 vjet  nga fluturimi i parë i Konkord, përgatitet  aeroplan i ri supersonik komercial. Bëhet fjalë për prototip të kompanisë “Bum supersonik” nga Denver, SHBA.

“Eks-vi-1 është hapi i parë në kthimin e  udhëtimit supersonik në botë…Do të sigurojmë e ardhmja supersonike  të jetë e sigurt, si dhe e qëndrueshme ekonomikisht dhe ekologjikisht”, tha Blejk Skul-themelues dhe drejtor ekzekutiv i kompanisë.

Ashtu, Eks-vi-1 prototip  i aeroplanit të ri supersonik komercial “Overçër”,  fluturimin e tij të parë si provë  do ta realizojë  në vitin 2021. sa/

Таг
Back to top button
Close
Close