0_Македонија.ПорталBiznis.SlajderБизнисБизнис.ПорталЕкономија

АЕК ќе спроведува меѓународна физибилити студија за влијанието на 5Г врз здравјето на луѓето

Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) наскоро ќе распише меѓународен тендер за избор на компанија која ќе изработи физибилити студија за влијанието на 5Г мрежата врз здравјето на луѓето како основа за натамошните чекори кои ќе се преземат, врзани за развој на 5Г мрежата во земјава.

Back to top button
Close
Close