0_Македонија.ПорталПолитика

Адеми: Северна Македонија се враќа на меѓународната сцена, со зајакнато учество и активности во меѓународните тела

Северна Македонија се враќа на меѓународната сцена, со зајакнато учество и активности во меѓународните тела, вклучувајќи го и УНЕСКО. Од 2017 година земјата се стреми да има активна улога во севкупните процеси во Огранизацијата, како дел од нашата насоченост кон функционална мултилатерална соработка, истакна министерот задолжен за дијаспора и претседател на Националната комисија за УНЕСКО, Едмонд Адемин на обраќањето на 40. Генерална конференција на УНЕСКО. 

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close