0_Македонија.ПорталОпштество

Ацески: Системот на образованието на УКИМ е корумпиран

УКИМ е во тешка кома. На УКИМ многу малку се очи. На УКИМ многу малку се истражува. Системот на образованието е корумпиран, а со неквалитетно образование се руши една нација и доаѓа до пропаст на една држава, изјави професорот на Филозофскиот факултет при Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“, Илија Ацески, на денешниот перформанс „Ковање на правилата“ пред Ректоратот на УКИМ во Скопје.

Back to top button
Close
Close