СветСвет.Портал

„Ајслендер“ затвора 2.000 работни места

-Се надеваме дека ќе можеме брзо да ги рашириме крилјата бидејќи пазарот ќе се опорави и да регрутира засегнати вработени од сегашната мерка, рече извршниот директор на Боги Нилс Богасон.

Рејкјавик, 28 април 2020 (МИА) – Исландската авиокомпанија Ајслендер денеска објави дека ќе затвори вкупно 2.000 работни места во сите свои дејности.

Компанијата се бори да преживее во време на пандемијата на новиот коронавирус, се додава во коминикето.

-Се надеваме дека ќе можеме брзо да ги рашириме крилјата бидејќи пазарот ќе се опорави и да регрутира засегнати вработени од сегашната мерка, рече извршниот директор на Боги Нилс Богасон.

Ајсландер, чии летови паднаа на помалку од 10 проценти од планираните, објасни дека намалувањето ќе влијае на екипажите, персоналот за одржување и тимовите на земја. зш/

Back to top button
Close
Close