Избрано

Ајран наместо ракија: Ердоган води војна против „степените“

Алкохолот сè уште е во устата на Турците. Но, не буквално, туку како тема за која се дискутира во општеството. Акцизата за алкохолни пијалоци како вино, пиво и ракија постојано расте, а заедно со неа расте и бројот на луѓе кои умираат поради употреба на опасни фалсификувани алкохолни пијалоци или „фалсификати“, коментира Дојче веле.

Back to top button
Close
Close