Општински вести

Превозниците и туристички агенции бараат измени во Правилникот за организирање училишни екскурзии

Промена на правилникот за организирање на училишни екскурзии бара Стопанската комора за туризам, со цел да се усогласи со европската директива за превоз на патници. Претседателот на Надзорниот одбор на Стопанската комора за туризам, Димитар Кашиков вели дека веќе е формирана комисија при комората, која работи на оваа проблематика. Туристичките агенции и превозниците бараат од училиштата кога ќе ги организираат екскурзиите во и надвор од државата да се консултираат со нив, бидејќи од 1 јануари 2020 година секој автобус мора да има дигитален тахограф.

Целосната вест е достапна само за претплатниците на веб-сервисот на АД „МИА“ – Скопје.
Доколку сакате да се претплатите, контактирајте со oдделот за маркетинг на АД „МИА“ – Скопје.

Back to top button
Close