МИА Општински пулПакети

МИА Општински пул

11:30/18 септември 2019

11:30/18 септември 2019

Виница, 18 септември 2019 (МИА) – Проблемите со урбанизацијата, легализацијата на бесправно изградените објекти и со домувањето на најранливите семејства во Ромското маало, Општина Виница ќе ги решава со средства од европските фондови.

Битола,18 септември 2019 (МИА) – Првата половина од јубилејното издание на ИФФК „Браќа Манаки“ се заокружува со мастерклас на добитникот на наградата „Златна камера 300“ за животен опус, која годинава му припадна на Ед Лакман, со децении во врвот на американските и светските кинематографери.

Тирана,18 септември 2019 (МИА) – Македонско друштво „Илинден” од Тирана, ја поддржува Резолуцијата за унапредување на положбата, правата и слободите на Македонците во Република Албанија, усвоена на третиот конгрес на македонската партија, Македонска алијанса за европска интеграцја (МАЕИ), одржан на 7 септември во Тирана.

 

 

Back to top button
Close