Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е среда, 18 септември 2019 година, 261-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 104 дена.

Скопје, 18 септември 2019 (МИА) – Денеска е среда, 18 септември 2019 година, 261-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 104 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 15 минути, а ќе зајде во 18 часот и 40 минути.

Денов трае 12 часа и 25 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 20 часот и 59 минути, а ќе зајде во 10 часот и 4 минути.

Back to top button
Close