Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е понеделник, 23 септември 2019 година, 266-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 99 дена.

Скопје, 23 септември 2019 (МИА) – Денеска е понеделник, 23 септември 2019 година, 266-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 99 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 20 минути, а ќе зајде во 18 часот и 32 минути.

Денов трае 12 часа и 12 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 15 часот и 12 минути.

Back to top button
Close