Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е четврток, 19 септември 2019 година, 262-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 103 дена.

Скопје, 19 септември 2019 (МИА) – Денеска е четврток, 19 септември 2019 година, 262-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 103 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 16 минути, а ќе зајде во 18 часот и 39 минути.

Денов трае 12 часа и 23 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 21 часот и 30 минути, а ќе зајде во 11 часот и 6 минути.

Back to top button
Close