0_Македонија.ПорталОпштество

На патот Ресен – Охрид после Буково се изведуваат работи на пат

На патниот правец Ресен-Охрид на три километри после планинскиот превој Буково се изведуваат работи на пат. На самото место е поставена соодветна сообраќајна сигнализација.

Скопје, 19 август 2019 (МИА) – На патниот правец Ресен-Охрид на три километри после планинскиот превој Буково се изведуваат работи на пат. На самото место е поставена соодветна сообраќајна сигнализација.

Од „Македонија пат“ информираат дека активностите на патот како што се кастрење и поставување на заштитна мрежа ќе траат околу 20 дена.

На учесниците во сообраќајот им се препорачува внимателно управување со возилата и прилагодување на брзината кон условите на патот. бак/нд/

МИА фото: архива

Back to top button
Close