Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е четврток, 22 август 2019 година, 234-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 131 ден.

Скопје, 22 август 2019 (МИА) – Денеска е четврток, 22 август 2019 година, 234-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 131 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 47 минути, а ќе зајде во 19 часот и 26 минути.

Денов трае 13 часа и 39 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 22 часот и 57 минути, а ќе зајде во 12 часот и 11 минути.

Back to top button
Close