Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е среда, 21 август 2019 година, 233-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 132 дена.

Скопје, 21 август 2019 (МИА) – Денеска е среда, 21 август 2019 година, 233-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 132 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 46 минути, а ќе зајде во 19 часот и 27 минути.

Денов трае 13 часа и 41 минута.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 22 часот и 28 минути, а ќе зајде во 10 часот и 10 минути.

Back to top button
Close