Астрономски календарНекатегоризирано

Астрономски календар

Денеска е вторник, 20 август 2019 година, 232-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 133 дена.

Скопје, 20 август 2019 (МИА) – Денеска е вторник, 20 август 2019 година, 232-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 133 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 45 минути, а ќе зајде во 19 часот и 29 минути.

Денов трае 13 часа и 44 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 22 часот и 3 минути, а ќе зајде во 10 часот и 10 минути.

Back to top button
Close