Политички партии

СДСМ: Се потврдуваат успешните економски мерки на Владата

Просечната плата зголемена на 25.270 денари, се потврдуваат  успешните  економски мерки на Владата предводена од СДСМ

20 јули 2019

–  Просечната плата зголемена на 25.270 денари, се потврдуваат  успешните  економски мерки на Владата предводена од СДСМ

Успешните економски политики на Владата предводена од СДСМ  даваат реални резултати.

Просечната нето плата во мај 2019 изнесувала  25.270 денари и споредено со мај 2018 година е  поголема за 3,1 отсто.

Владата предводена од СДСМ продолжува со мерките кои обезбедуваат повеќе пари кај граѓаните, повисоки плати и подобар животен стандард.

Приближувањето на Македонија кон членство во НАТО и интеграцијата во ЕУ, придонесува за одржување на позитивен тренд на раст на платите, со крајна цел просечната плата да достигне 30.000 денари веќе до крајот на 2019 година.

Зборот важи!
Центар за комуникации на СДСМ

 

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close